Framgångsjournalen i Anders Haglunds tappning

Detta avsnitt är från epostlistan Veckans Anders som du kan prenumerera på genom att skicka ett mail till info@lifevision.se med PRENUMERERA som ämne. Utskicket är kopierat och vidarebefordrat med tillstånd från Anders Haglund.

Anders: ”En av de saker som jag får mest positiv feedback av från alla dem som jag har föreläst för eller coachat personligen är effekterna av att skriva framgångsjournal. Alla som verkligen har tagit åt sig konceptet och gjort det under åtminstone en månad fullkomligt sprudlar av entusiasm när de sedan kontaktar mig och berättar vad det har betytt för dem både privat och på jobbet.

Så oavsett om du är en av alla dem som redan fått möjlighet att höra fördelarna med detta live och kanske ändå inte börjat än, eller om du aldrig hört om detta förut och just nu är väldigt nyfiken på vad jag pratar om, så tänker jag sälja dig på idén på dessa rader…

Så vad innebär det då att föra framgångsjournal? Det är så enkelt som att du varje kväll tar dig 5-15 minuter och skriver ner svaren på ett par frågor till det bästa av din förmåga:

Vad är det bästa som har hänt dig idag?

Ha som mål att skriva ner åtminstone 3 bra saker. Sådant som du får ett leende på dina läppar av att tänka på igen. Kom ihåg att det inte spelar någon roll vad andra tycker. Det är din subjektiva upplevelse det handlar om. Skriv ner det på ett sådant sätt att du lätt kan läsa det igen om ett år och fortfarande veta vad du menade och beskrev.

Vad har du lärt dig idag?

Skriv ner minst en sak som du har lärt dig under dagen. Har du problem att komma på någotså gå till ditt uppslagsverk, en ordlista eller surfa ut på Internet. Ta en titt på första bästa sida du får upp och fråga dig själv: Är det något här som jag tycker att jag borde kunna?

Ta då och skriv ner det, men se till att du inte lägger huvudet mot kudden förrän du har gjort dig själv medveten om att du har lärt dig något under dagen. Du kan knappt ana vilka underverk det kommer att göra för din självkänsla att märka av hur du stadigt växer som person på något sätt för varje dag som går.

Det här är allt du behöver göra för att fullkomligt transformera ditt liv och få ut mer och mer livskvalitet ju längre tiden lider. Kan förstå om du känner dig lite skeptisk till att skapandet av denna enkla vana skulle kunna göra en stor skillnad för dig i ditt liv, men jag lovar att den enda gång det inte fungerar är om du inte gör det.

Du kommer redan efter någon veckas skrivande märka hur du sakta men säkert tar dig ur ”skolhypnosen” – att leta efter vad som är fel runt omkring dig. Plötsligt märker du att din hjärna med välkommen automatik styr in på frågor som: ”Vad är bra med det här?” och ”Vad kan jag lära mig av det här?”

När det är så intränat (tar 3-4 veckor av dagligt skrivande) att det bara händer kommer du att märka hur en helt ny värld öppnar sig för dig.

Kom dock ihåg att det inte är någon dagbok. Det enda som får skrivas ner i en framgångsjournal är det bästa som har hänt dig och det du har lärt dig – dina magiska ögonblick i livet helt enkelt.”

Anders: ”Det innebär ju inte att det värsta som har hänt dig inte kan vara med ibland om det är så att du har lärt dig något av det. Du vet, ibland när vi ser tillbaka på saker som var jobbiga, så upptäcker vi att det faktiskt var något av det bästa som kunde hända oss. Tack vare att vi blev av med ett jobb så var vi lediga när något bättre dök upp. Tack vare att någon gjorde slut med oss så var vi öppna för nya möjligheter när drömpartnern dök upp.

Det är verkligen som det gamla ordspråket säger: Inget ont som inte för något gott med sig. Så för ner det du tycker är det bästa som har hänt och krydda med dina dagliga lärdomar. Ta sedan en liten extra stund varje söndag och läs igenom det du har skrivit under veckan. Jag lovar att du med detta enkla recept på framgång kommer att känna dig laddad inför veckan som kommer.

Så ta fram penna och papper och gör ditt första inlägg i framgångsjournalen nu med en gång!
Om du gör det så kommer du att vara så glad för det beslutet när du ser tillbaka på året som gått.
Vad är det bästa med det du precis har läst? Vad lärde du dig av det?

Gör ditt liv till ett mästerverk!”