Gör din grej

Det finns de av oss som redan gör sin grej, lever sitt budskap och som tagit sig över de hinder som livet bjudit på – i efterskott låter det nästan alltid som ”det var en utmaning” även om det under tiden det pågick kan ha varit mer av ”varför i hela friden gör jag det här” eller ”varför lägger jag inte helt enkelt av”. De som inte hittade svaret på sitt varför, är inte de som i efterskott kan fira att de tog sig igenom utmaningarna – utan de som beskriver hur livet ständigt satte käppar i hjulet för dem och hur broar brann upp innan de hunnit över. Ibland lär vi oss av just de händelserna, så att vi nästa gång är snabbare och mer uthålliga. Ibland drar vi andra slutsatser och ställer av bilen, sätter oss i diket och hoppas på större framgång som liftare. Fast då lämnar vi verkligen över makten till andra, som inte ens ska dit vi själva tänkt oss.

Oavsett var du befinner dig i beskrivningen ovan har Meta-Coaching, som bygger på NLP och Neuro-Semantics, något riktigt spännande att erbjuda dig. I synnerhet när du kombinerar coachande samtal, verktyg för att följa din utveckling och träning av dina egna inre färdigheter. Vi blir generellt sett bra på det vi gör – även när vi gör det vi inte vill – så ibland är det vi själva och våra etablerade vanor (även vanemässiga sätt att tänka) som är vår egen största utmaning för att ta oss från A till Ö. I det läget är det oerhört värdefullt att ha en allierad som kan utmana dig, göra de mönster du kört fast i synliga, samt bistå dig i att ställa dig själv nya frågor för att utforska andra vägar till ditt mål.

Det finns så klart även händelser som totalt förändrar livet, inledningsvis upplevs det inte sällan som att vara till det sämre. Då kan en allierad som hjälper dig hitta ny mening i tillvaron och se dig själv i ett nytt ljus, vara det stöd du behöver på vägen, för att växla fokus från att stirra dig blind på det som för alltid är förlorat och istället öppna dörren till allt det nya som du ännu inte vet väntar dig runt nästa krön.

Vid andra tillfällen råkar du bara befinna dig på fel plats. Formel 1-bilar trivs inte i innerstan med alla vägbulor och rondeller. Det är varken fel på dig eller på vägen, du behöver däremot finna en annan plats där det som verkar vara i vägen för dig här och nu, istället visar sig vara din största tillgång. Det är annars lätt att snabba bilar tar stryk av alla som tycker att de gasar för mycket och kanske till och med ser sig själva som defekta, när allt de egentligen behöver är att få rulla ut på en dedikerad racingbana och få uppskattning för vilka de är (och har varit hela tiden).

Vilken är din största utmaning i livet just nu?

  • Sluta bromsa
  • Börja gasa
  • Lär dig styra
  • Kom ihåg att tanka
  • Däckbyte
  • Tusenmilarservice

Kontakta oss för ett introduktionssamtal!